''Gıdaları mikroplara, bakterilere, mantar, küf, vs koruyabilmek için, , gerek ozon suyu ile yıkama , gerek ozon gaz uygulamaları çok iyi sonuçlar vermekte olup Dinçman Ozon Cihazı (jeneratörü - makinası) gıda sektöründe ( Gıda sanayi sektöründe faaliyet gösteren tesislerde, meyve - sebze saklama amaçlı kullanılan soğuk hava depolarında) kullanılabilecek için ideal cihazlardır.''
Etlerde Ozon Uygulaması ile, ürünlerin yüzeyinde bulunan mikroorganizmaların yok edilmesidir.
Ozon, soğutmalı odaların atmosferini taze ve sağlıklı hale getirir. Taze balıklar ozonlu su ile yıkanırsa daha uzun süre saklanabilir ve ozonlu su ile üretilen buz ile muhafaza edilirse daha uzun bir saklama süresi elde edilebilir.
Ozon soğutulmuş yumurta depolama tesislerinde yumurtaların raf ömrünü uzatmada, yumurtaların hijyen kalitesini artırmada iyi bir yöntemdir.
Peynir üretiminde:peynir olgunlaştırma ve depolama sürecinde ozon uygulaması ile oluşabilecek sporlar yok edilmektedir.
Ozon uygulamasının gıda endüstrileri tarafından kabul görmesi, insan sağlığı için gıdanın kalitesini, görünümünü ve muhafaza süresini arttırmanın bir gereğidir..
Ayrıca ozon, bakteri, mantar, virüs, protozoa ve mantar ve bakteri sporlarının mücadelesinde ve kontrolünde aktif olan güçlü bir antimikrobiyal unsurdur.Bu mikroorganizmaları kısa sürede yok eder.
Son derece güvenlidir.
Çeşitli gıdalarda mantarların oluşturduğu toksinleri parçalayarak gıdanın tadını, aromasını ve rengini iyileştirir.
Sebze Meyve Yıkamada Ozon Kullanımı
Gıda hazırlanan merkezlerde hijyenin önemi üretimin ve ürün kalitesinin oluşmasında en önemli faktörlerden biridir. Dezenfeksiyonun kimyasal maddeler ile yapılması ürün üzerinde kalıntı kalmasına ürünün kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.
Gıda üretim noktalarının birçok bölümünde ozon gazı ile sterilizasyon sağlanarak, hijyenin sürekli ve kalıntı bırakmayan bir yöntemle yapılması mümkündür.
Ürün Dezenfeksiyonu
Sebzelerin ve meyvelerin üzerinde bulunan pestisitin (Zirai İlaç Kalıntısı) giderilmesinde, tam etkili olması ve kalıntı bırakmamasından ozon su ile yıkanması hijyen koşullarının devam etmesi ve tüketiciye kaliteli, sağlıklı bir yemeğin sunumunu mümkün kılmaktadır. Sağlıklı bir üretimin yanı sıra üretici ozonlu su veya ozonu gaz olarak uygulandığı sebze ve meyvelerde bakteri, küf, mantarların oluşumu engelleneceğinden raf ömrünün 2 katına kadar uzaması mümkün olmaktadır. Böylelikle depolama süresinden kazanç sağlayacaktır
Gıda sektöründe ozon =ozon cihazı = ozon jeneratörü = ozon üreteci = ozon makinası kullanımı