Çoğunlukla meyve suyu, meşrubat , maden suyu, süt, bira ve şarap, sektörlerinde; Süt, meyve suları, bira ve alkolsüz içeceklerin depolanması ozon ile artırılarak bozulmaları önlenebilir. İçecek üretimi için gerekli olan su sterilizasyonu, kaliteli suya artan talep nedeniyle önemlidir.
Süt ürünlerinde de bozulmayı önlemek için ozon kullanılmaktadır. Bu tür sterilizasyon, saklama süresinin artmasına yardımcı olur. Bira fabrikalarında ve mandıralarda ozon, tankların, boruların, filtrelerin, vanaların, ambalajların, ortamların ve ekipmanların dezenfeksiyonunda avantajlı olarak kullanılabilir,
Şaraplarda, ozonun doğrudan içeceğe uygulanması, yaşlanmasını hızlandırmaya yardımcı olur, rengini, aromasını iyileştirir ve üretiminde bulanıklığı önler ve buketi inceltir, daha uzun süre saklanmasını sağlar
u, yaygın gıda işleme yöntemlerinin ve birim operasyonlarının çoğunda ( ıslatma, yıkama, durulama, haşlama, ısıtma, pişirme, pastörizasyon, soğutma, dondurma, soğuk odalar gibi ) kilit bir rol oynadığı için içecek endüstrisinde önemli bir bileşendir
Ozonun çevreye atılacak olan yoğuşma suyunun (veya temizleme işlemlerinin) yeniden kullanımındaki etkinliği, çevre için uygulanabilir ve esastır. Bunun nedeni, endüstriyel proseslerden veya yıkama ve sanitasyon proseslerinden gelen yoğunlaştırılmış suya uygulandığında ozonun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerini iyileştirmesi ve hatta içecek endüstrileri tarafından birçok proseste güvenli bir şekilde yeniden kullanılabilmesidir.